Lettukeisarin reseptejä

Valmiiseen 1 L lettutaikinaan tarvitset:

  • 1 L maitoa
  • 2 munaa
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 dl sulatettua voita
  • 5 dl Lettukeisarin lettujauhoja

HUOM! 800 g jauhopussissa on jauhoja n. 3 L taikinaan. Tai jos haluat päästä helpommalla, osta valmis lettutaikina.


1 l maitoa  (valmistuu n. 13 kpl:tta isoja lettuja)
1 kpl sipulia (iso), hakkeluksena
150 g tuorepinaattia / pakastepinaattia
Ripaus valkopippuria (jauhettuna)
Ripaus inkivääriä (jauhettuna)
Loraus hunajaa (1 rkl)

Valmista lettutaikina pussin ohjeen mukaisesti. Lisää valmiiseen taikinaan sipuli raakana ja pinaatti suikaloituna. Mikäli käytät niitä pakasteina, muista sulattaa molemmat!! Lopuksi lisää valkopippuria, inkivääriä ja hunajaa.
Paesta oekeessa voessa ja naati paestamisen ilosta eläkä hötkyile. Muista kiäntee et tulloo väri molemmin puolin.


1 l maitoa  (valmistuu n. 13 kpl:tta isoja lettuja)

2 kpl omenia silputtuna haluamaasi  muotoon ja kokoon (keskikokoinen  mm." Eva lajike" sopii hyvin)
50 g voita
50 g hunajaa

Valmista lettutaikina pussin ohjeen mukaisesti. Pistä pannu "tulille" ja lisää pannulle nokare voita. Anna voin ruskistua pannulla ja lisää kuoritut ja silputut omenat pannulle.
Kuullota hetki... lisää loraus hunajaa, ...pyöräytä omenasilppu pannulle ja kaada lettutaikina piälle... ja kiännä kun on mielestäs kiännön paekka (aeka).

• Halutessasi nauti letut vaniljajäätelön kanssa. • Halutessasi, lisää kanelijauhetta valmiin letun  piälle.

Jatka paisteluwa ja naati elämästä. Letunpaesto on mukawata, jonka aekana ei tarvihe hötkyillä.